menu
 
 
 
 
 
 
  web-books
 
  kontakt
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

weblog 2014 * carsten langkilde * weblog 2014

28. December 2014:

10. December 2014:

I dag kom Ole F. Olsen med trykprøverne af billederne til færgeudsmyknigen af den nye Samsøfærge. Ser ganske fornuftigt ud!

21. November 2014:

Har lige færdiggjort billedserien "Hjem 70'erne" optaget i 1981. Se den >>>

 

19. november 2014:

Fandt i gemmerne negativet fra mit første fotografi optaget med min konfirmationsgave et Agfa Claks 9x12 kamera på selve dagen den 15. oktober 1960.

Udsigt fra vindue på Borgmester Jacob Jensensgade 7, Aarhus

 

23. oktober 2014:

Udsmykningen er nu afsendt til Danish Ship Décor i Aalborg klar til trykning.

 

17. oktober 2014:

Mit forslag til udsmykningen af "Samsøfærgen" - den nye færge mellem Sælvig og Hou, er nu færdig til trykning og ophængning.

.

Billedigtet består af 3 seperate billeder fra billeddigtet : "Tavler fra hjørner af en ø - en præ arkæologisk udgravning" . ophængt på to ud af tre vægflder adskilt af en dør.

Væg 1
Væg 2

24. september 2014:

Vinder af udsmykningen af den nye færge på Sælvig-Hou overfarten.

Mit forslag til udsmykningen af "Samsøfærgen" - den nye færge mellem Sælvig og Hou, er en væg i salonnen med en ophængning af dele fra billeddigtet pt: "Tavler fra hjørner af en ø - en præ arkæologisk udgravning"

Se status på Billediget "Tavler fra hjørner af en ø - en præ arkæologisk udgravning" , som det er nu. >>>

 

27. august 2014:

Snapshot af opsætningen af værket “SAME BUT DIFFERENT”. Se billeder fra opsætningen >>>

 

27. august 2014:

Værket til udstillingen [sæijmbåt’di:frent] “SAME BUT DIFFERENT” under udvikling, og forhåbentlig bliver der færdig til i morgen, hvor der er ophængning.

 

21. august 2014:

Efter et par dages pause siden ferniseringen her i Odder, er jeg nu gået i gang med forberedelserne til udstllingen: [sæijmbåt’di:frent] en udstilling til Aarhus Festuge 2014, som i år har temaet: “SAME BUT DIFFERENT” markerer 50-års jubilæet for Aarhus Festuge.

Herunder er arbejdsgrundlaget for gruppen bag udstillingen [sæijmbåt’di:frent].:

[sæijmbåt’di:frent]

Og hvorfor nu det?
Fordi: Aarhus Festuge 29. august-7. september i 2014.
TEMA - iflg festugens egen hjemmeside: Same, but different

“I 2014 er det 50 år siden, at Festugen i Aarhus blev stiftet. Det fastslås dermed, at man i en årrække har gentaget den samme begivenhed, men som med det meste af alt andet, der har overlevet så længe i levende form, lader det sig ikke gøre, uden noget har forandret sig. Årets tema peger på, at Festugen er en tradition med en nødvendig løbende fornyelse – ligesom tidens betydning også accentueres. Temaet peger også på, at forskelligheder eksisterer – også kvalitative. De fleste af os har sikkert oplevet, at noget så simpelt som et blødkogt æg kan fortolkes meget forskelligt, eller vi kender fra kopistande på turiststeder salgsargumentet "Same-same, but different", når kopivarer af en anden kvalitet end den originale højlydt faldbydes. Ligeledes gør temaet opmærksom på, at gesti, der rummer samme indhold, udtrykkes meget forskelligt fra land til land. I Mexico kysser man hinanden én gang på én kind som en anerkendelse af den andens eksistens. I Spanien tildeles man et kys på hver kind. I Polen kysses man tre gange, og i Danmark giver man hinanden hånden – eller en krammer. Som det er de fleste bekendt, er døden så demokratisk, at vi alle støder ind i den på et tidspunkt, men forholdet til det endelige er vidt forskelligt fra person til person fra land til land. Indenfor hvert af disse områder er der stof nok til en hel festival – og der er mange oplagte undertemaer og kunstneriske forestillinger at tage fat på”. 

Lis og underttegnede har for nyligt stukket hovederne sammen. Og vi kan godt afsløre: Det bliver stramt denne gang - og meget demokratisk. Hver deltager får præcis lige meget (SAME) råderum; nemlig en flyttekasse. Kassen køber eller bygger I selv, efter givne mål: 556 x 380 x 373 mm. = STRICTLY! THE SAME. (NB. Kasse i de rigtige mål kan købes hos f.eks. Harald Nyborg. http://www.harald-nyborg.dk/p6332/flyttekasse-senior-556x380x373)
Hvad, den enkelte vælger at udstille, skal ikke bare kunne være i - men også kunne udstilles/vises i kassen. Hvad kassen laves af bestemmer du til gengæld selv. Dvs pap, papir, glas, træ, beton etc. (Krav: Du skal selvfølgelig selv kunne håndtere den - ikke mindst hvis du arbejder i særligt tunge/ skrøbelige materialer). Kassen kan bearbejdes både indvendig og udvendig - og indgår som en del af værket. Alle kasser skal som udgangspunkt kunne stables og én eller flere sider skal kunne åbnes/tages af, så man kan SE ind. Alternativt kikhuller??? Glasruder? Eller som en helt lukket klods/kube? (Hovedparten af) kasserne forestiller vi os at udstille i en “søjle”. Enkelte muligvis i udfoldet tilstand? Sidstnævnte mulighed skal man imidlertid ansøge om - og have godkendt på forhånd! (Vi har ret begrænset vægplads).
Tænker du i baner, hvor der skal indgå video/lyd/lys så vær OBS på hvad bibliotekets personale kan/vil/orker at tænde, slukke osv (videoværkerne fungerede langt fra optimalt sidste år). Vi vil gerne høre, hvis nogen pusler med lys/video andet der kræver strøm i kasserne. Så vi er lidt forberedte på forlængerledninger/strømkapacitet. Tænk også på evt. sikkerhedskrav (el/varme + papkasser). I det hele taget vil vi da gerne høre, hvad I tænker at bidrage med.

Datoer og deadlines:
Der er bindende TILMELDING 1. april (Af hensyn til Plakat, PR. mm). Skriftlig tilmelding til juntaen: lisrejnertjensen@hotmail + hannematthiesen@gmail.com
Indlevering af værker senest 28. august kl 10.00 - dvs kl 10 sharp! på opsætningsdagen. Værker der indleveres efter dette tidspunkt medtages ikke.
Fernisering 29. august.
Sidste dag: 27. sep.
Nedtagning: 29. sep. Nedtagning og afhentning mandagen - alternativt 7 min. i lukketid lørdag d 27. (men så heller ikke hverken før eller senere)! Udstillingen skal være intakt hele perioden - og biblioteket er ikke noget boXit-firma!

[sæijmbåt’di:frent] på Højbjerg bibliotek, Oddervej 74,
8270 Højbjerg fra 30. aug – 27. sep. i bibliotekets åbningstid

Se mere: >>>

 

16. august 2014:

Dagen efter ferniseringen på OK18's Sensommerudstilling på KunstVærket i Odder er her et par billeder af mit bidrag fra billeddigtet: "Tavler fra hjørner af en ø - en præ arkæologisk udgravning" se status på Billediget nu. >>>

Ferniseringen blev meget fin især, fordi jeg fik solgt et billede.

 

23. juli 2014:

Udstiller på Kunstnersammenslutnigen OK18's "Sensommerudstillingen" i Odder. med værker fra Billeddigtet:

"Tavler fra hjørner af en ø - en præ arkæologisk udgravning" se status på Billediget nu. >>>

Se mere om "Sensommerudstillingen" 2014" >>>

 

15. juli 2014:

Forslag til færgeudsmykning på den nye færge mellem Sælvig og Hou er nu afstedt. Så nu er det bare at vente på svar!!

Det fremsendte forslag er fra Billeddigtet: ”Tavler fra hjørner af en ø - en præ arkæologisk udgravning”.

Billeddigtet og dets elementer er alle optaget på Samsø fra ca. 2005 og indtil nu og udgør samlet billeddigtet ”Tavler” med titlen ”Tavler fra hjørner af en ø - en præ arkæologisk udgravning” / ”Plates from corners of an island - a pre-archaeological excavation”. Værket er under stadig udvikling og udvidelser.

Billederne indgår i en tidsmæssig længere proces med at skildre ”dokumentere” øen Samsø gennem objekter, stemninger fotograferet og til sidst sat sammen til billeddigte. I de enkelte billeder optræder ingen mennesker. Tingene og stemningerne interesserer mig. En historie, der skildre mennesket gennem de menneskelige efterladenskaber og de erindringsbilleder de efterlader.

Vigtige fundamentale størrelser for mig i mit arbejde med dette er erindringen, dialogen og ikke mindst ”Andetheden” udmøntet i følgende sentenser:

Erindring og dialog mellem mig som menneske og de enkelte fotograferede objekter og stemninger.
Erindring og dialog mellem det fotograferede.
Erindring og dialog mellem de enkelte billeder og historien.
Erindring og dialog i forhold til beskueren.
Erindring og dialog i forhold til fortid, nutid og fremtid - en udgravning.”

En af de meget spændende ting i hele denne proces for mig er, at alt kan ske og intet er færdigt – nye billeder og dialoger opstår hele tiden. Et billedet medfører et andet enten direkte på stedet eller måske flere år senere. Herved opstår der også nye sammensætninger i de enkelte plates – billeder forsvinder, udskiftet og går igen ligesom fortiden nuet og i fremtiden.

Til den nye færge er udgangspunktet en sammensætning – en collage, der udfylder hele den beskrevne væg fra ende tilanden. I billedflagen vil der være døre og måske andre ting i rummet, der dermed kommer til at indgå i hele det billedmæssige udtryk.
på en måde.

Da det er svært ud fra det sendte materiale, at danne sig et indtryk af rummet med alle dets facetter er der derfor også andre muligheder for opsætninger. F.eks. deling af billedet / tapetet i mindre enheder og forskellige højder. Vigtigt er at der ikke opstår disharmonier i det færdige resultat..

I forhold til den vedlagte skitse sker der frem til det endelige værk forandringer, idet flere billeder / del elementer kommer til og kan sættes ind, skiftes ud med andre eller omrokeres. Billedet vil derfor først finde sit endelige udtryk ved deadline, og når det er opsat.

Se Billeddigtet: ”Tavler fra hjørner af en ø - en præ arkæologisk udgravning” >>>

 

16. juni 2014:
Endnu et billede i billeddigtet "Tavler fra hjørner af en ø - en præarkæoloisk udgravning"

 

2. april 2014:
"Family Journal" et billeddigt fra 1983 optaget dels i Arles og dels i Odder, er et nyt galleri på hjemmesiden! >>>

"Jo længere de gik langs rækkerne billeder, desto mindre var Bastian i stand
til at se, hvad ideen med dem var. Kun èt stod ham klart: Der var ikke noget, man
ikke kunne finde på dem, selvom det i reglen indgik i en mærkelig sammenhæng."
Fra Michael Ende: "Den uendelige historie.

 

26. februar 2014:
Efter at mine "nye øjne" er blevet aklimatiseret til en ny verden er det igen muligt at arbejde med de analoge magi.

Pinhole af stuen i Ørby * optaget med Holga pinhole kamera.

 

13. januar 2014:
Første optagelse her i 2014 til billeddigtet "Tavler fra hjørner af en ø - en præ arkæologisk udgravning"

 

30. december 2013:
Glædelig Jul og godt Nytår med årets Tavle / Plate.

"Jule / Nytårs tavle 2013" * "Christmas / New Years plate 2013"

 

Se arkiver weblog: 2009 * 2010 * 2011 * 2012 * 2013 * 2014 * 2015 * 2016

top